Resuming podcast

7 de Juliol de 2023 a les 14:50

Can Baldich reobre les seves portes dissabte després de sis mesos tancat per reformes

Compartir

El pollastre a l’ast i els canelons tornen a Can Baldich el proper cap de setmana amb la reobertura del negoci just 6 mesos després que tanqués les seves portes, el passat 8 de gener, per engegar una reforma integral de l’edifici situat al número 54 del carrer dels Banys. La família Baldich-Catalan, que regenta la botiga de queviures des de la seva obertura, ha impulsat una reforma que ha servit per separar el negoci de l’habitatge. Això ha comportat que el local sigui de menors dimensions, però també s’ha aprofitat per renovar la maquinària i pràcticament tot el mobiliari. Magdalena Bufí, juntament amb el seu marit, Miquel Baldich, van obrir el negoci a principis de la dècada de 1960. I el 8 de desembre de 1964 van començar a oferir pollastres a l’ast. I ara veu com la botiga ha canviat d’aspecte i, malgrat ja no treballa a la botiga als seus 92 anys, té ganes d’apropar-s’hi tots els caps de setmana per donar un cop de mà.

 

Mercè i Montserrat Baldich, dues de les tres filles del matrimoni, són part important del negoci. I des de fa anys compten amb el suport de la Txell Catalan, filla de la Mercè, que ja és la tercera generació despatxant darrere al taulell. Els últims mesos han estat llargs i la reforma s’ha allargat més del que haguessin desitjat, però la família està convençuda que la gent tornarà amb ganes d’encarregar els canelons i pollastres a l’ast, i altres menjars preparats que fan per encàrrec. La botiga manté el funcionament de tota la vida, amb un nou gratinador elèctric a l’entrada pels canelons, un taulell nou amb pica per tallar els pollastres i un nou petit taulell per pagar. A més, el principal canvi ha estat amb el nou obrador i les cambres de refrigeració, que ara estan juntes i compten amb nou material. Mercè i Montserrat Baldich, que han viscut tota la vida l’anar i venir de la botiga, estan contentes per la reobertura.

 

La botiga de queviures tornarà a obrir els dijous i divendres pel matí, i especialment els dissabtes i diumenges quan hi ha un volum més gran d’encàrrecs de canelons i pollastres. A més, mantenen l’oferta d’altres carns a l’ast fetes amb antelació i els cargols, una recepta que va ser una aposta del gendre, en Ricard Catalan, que cada cop ha tingut més èxit entre la clientela. Qui també ha trobat a faltar els caps de setmana de feina a la botiga és la Txell Catalan, que com a tercera generació treballant al negoci, promet molts més anys de feina a Can Baldich.

 

Per tant, a partir de dissabte qualsevol persona ja es podrà apropar al número 54 del carrer del Banys a comprar alguna safata de canelons o el pollastre a l’ast, que fa més de 60 anys que es serveixen a la Garriga quan és cap de setmana.  Magdalena Bufí i tota la família agraeixen el suport dels clients durant aquests mesos de tancament i esperen que la gent torni amb ganes el proper cap de setmana. Una aposta per continuar un negoci familiar que fills i nets volen mantenir obert al llarg dels anys.

Clica aquest enllaç per sentir la notícia