Resuming podcast

6 de Març de 2023 a les 13:52

La Garriga reuneix un total de 24.713 persones en motiu de l'onzena edició de la Fira de la Botifarra

Compartir

La Fira de la Botifarra de la Garriga va tornar a reunir un gran volum de persones, vingudes d’altres municipis de l’entorn. Segons les dades oficials de l’Ajuntament, durant els dos dies 24.713 persones es van passejar pel poble. 15.092 dissabte i 9.621 diumenge. Per tot plegat, es confirma l’èxit d’aquesta cita, que ja s’ha consolidat al calendari i que recupera el nivell d’assistència d’abans de la pandèmia. Un dels punts d’atenció durant la Fira va ser el tram del carrer Centre davant de la plaça de Can Dachs. La zona on es van situar les tres cansaladeries de la Garriga participants a la cita agroalimentària. La Perla, Can Torrents i la Moreneta van portar a la plaça tots els productes que tenen a la venda de manera habitual, i també algunes elaboracions especials per l’ocasió. I persones vingudes d’arreu del país van aprofitar per tastar i comprar. Dies de molta feina que van culminar amb dues jornades durant les quals no van parar. Des de Can Torrents, Carmen Raya, de la Moreneta, Vanessa Huesa, i de la Perla, Yolanda Presseguer, valoren aquesta edició de la Fira de la Botifarra.


Les tres cansaladeries també van ser part activa en alguna de les diferents activitats que es van organitzar durant el cap de setmana a la ButiTast, a l’antiga sala Andreu Dameson. En especial cal destacar el moment quan va tenir lloc l’entrega del premi a la millor botifarra catalana del 2022 a Yolanda Presseguer, de la Perla. Una cita gastronòmica que també va ser possible gràcies al suport de Gremi Carn, que aglutina els carnissers, cansaladers, xarcuters de Barcelona i comarques.

També cal destacar el gran nombre de persones que es van apropar fins l’espai gastronòmic. El ButiTast va fer una previsió de comprar 700 quilos de botifarra de les cansaladeries locals pels dos dies. I ja el mateix dissabte, es van superar les expectatives i es van haver de reposar existències de manera constant, per poder servir entrepans i els diferents plats que es van elaborar a l’espai gastronòmic els 2 dies. Entre la trentena d’estands a l’espai firal cal destacar també la presència de productors locals com l’Associació Agrària, l’entitat Agromosaic, a l’empresa cervesera Kom Beer. A més, de negocis com l’Herboristeria i dietètica Salus o el Rebost del Pou Calent. Pel que fa a les persones que van visitar el poble, destaquen el bon ambient que van viure al llarg del dia amb el ButiTast, les activitats i els estands.


Diumenge, pel volts de les 5 de la tarda, es va donar per tancada l’onzena edició de la Fira de la Botifarra. Un any que ha servit per consolidar el model firal que es va engegar el 2020 i durant el qual s’ha tornat a rebre a un gran volum de persones provinent de diferents llocs del país. La primera edició durant la qual s’ha pogut promocionar la marca col·lectiva Botifarra de la Garriga.

Clica aquest enllaç per escoltar la notícia