8 de Setembre de 2025 a les 14:42
L’Andreuenc de Barcelona, la Tasqueta Cal Miguelin del Pla de Penedès i Ca l’Ignasi de Cantonigròs són els tres restaurants de la demarcació de Barcelona que diumenge es van guanyar una plaça per la Final de la Lliga del Porc i l Forquilla que es disputarà a Lleida el diumenge, dia 28 de setembre. La sala polivalent de Can Luna va ser l’escenari que va acollir la tercera semifinal d’aquesta competició culinària amb la participació de set cuiners de diferents restaurants de la demarcació de Barcelona. Tot plegat mentre unes 150 persones van poder gaudir d’un esmorzar de botifarra de la Garriga amb mongeta del ganxet. Una primera edició que va ser molt ben rebuda i tot un èxit de públic. el director de la Lliga del Porc i l Forquilla, Rafa Gimena, destaca el bon nivell de la cita.
El Grup de Sanejament Porcí de Lleida i la consultora enogastronòmica Como Pomona impulsen la primera Lliga dins del programa Catalunya Regió Mundial de la Gastronomia de la Generalitat de Catalunya. I es compta amb el suport de BonÀrea, Gust de Lleida, la Diputació de Lleida i la Generalitat. Precisament, va estar present a Can Luna la Secretària General Departament Agricultura i garriguenca, Cristina Massot, que va posar en valor la Lliga.
Entre els set participants hi havia dos establiments de la comarca. El Nou Desmai, d’Aiguafreda, i també el restaurant la Garrafa. El seu xef, Miguel Ángel Guerrero, va presentar un plat per posar en valor bona part dels productes del territori amb Botifarra de Cal Oliveras de la Garriga, mongetes del ganxet del Pla de Llerona i cansalada, tomàquet pometa i ceba de Figueres. Guerrero, malgrat no passar a la final, es vam mostrar orgullós de la seva participació.
Diumenge vinent, dia 14 de setembre, es faran públics els tres finalistes de Girona en una semifinal al Cercle Jove de Santa Coloma de Farners. I la Final de la primera edició de la Lliga del Porc i la Forquilla es disputarà a Lleida el diumenge, dia 28 de setembre, dins de les festes de Sant Miquel a la capital de la terra ferma.