9 de Novembre de 2023 a les 14:18
Yolanda Presseguer, de la Perla, i Jerusa Chaparro i Magda Pérez, de Can Sunyer, han estat reconegudes per treballar productes singulars a la Garriga En el marc del Gastronomic Forum Barcelona, es va fer entrega dimarts al matí de les distincions que ha volgut reconèixer a 57 dones de tot el territori, que treballen alguns dels 55 productes singulars a l’entorn de Barcelona. La diputada de Turisme de la Diputació, Abigail Garrido, va lliure els reconeixements entre les empreses que formen part de la Xarxa Productes de la Terra. Un projecte que agrupa més d’un miler d’empreses productores i elaboradores de productes alimentaris de qualitat de la demarcació. I, en el cas de la Garriga, es va fer entrega de dues distincions. En primer lloc per la mestre artesana carnissera de la Perla, Yolanda Presseguer, per l’elaboració del ventre d’ossets. Presseguer agraeix el premi i explica més detalls de l’embotit.
L’objectiu principal de la Xarxa de Productes de la Terra és enfortir el teixit empresarial, per tal que les empreses siguin més competitives i sostenibles, i els territoris més atractius i de qualitat. En paral·lel, s’ofereix formació i assessorament en l’àmbit de la gestió empresarial, processos productius, comercialització i distribució i experiència turística. La segona distinció entrada a la Garriga ha estat per les empresàries i agricultores ecològiques Jerusa Chaparro i Magda Pérez, de la masia de Can Sunyer, per produir varietats locals recuperades de tomàquet i cols típiques del Vallès. Un premi que les propietàries de l’explotació agrària, que també és una casa de turisme rural amb vessant ecològica, consideren una empenta més per seguir treballant cada dia.
Pel que fa al Vallès Oriental, també s’ha premiat a Matilde Grau, de Can Galderic, a Santa Eulàlia de Ronçana, pel cultiu de tomàquets locals; Maria Giner, de Kosturica, a Canovelles, també pel conreu de tomàquet; Rosa Maria Pérez, de Can Viver, a Bigues i Riells del Fai, per la producció de varietats d’oli com la vera, i Pepi Milà, de Celler Can Roda, a Santa Maria de Martorelles, per l’elaboració de vins Denominació d’Origen Alella des del 2010.
Clica aquest enllaç per sentir la notícia
Foto / Diputació de Barcelona